۲۲ مهر ۰۱ ، ۰۶:۵۲
عوامل استجابت دعا
دعا برای ظهور امام زمان عج الله تعالی فرجه فراموش نشود
1. زمان دعا کردن:
*پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله : به درستى که در شب ساعتى است که هر دعاى بنده مستجاب است و آن مابین شب تا ثلث (سوم ) باقیمانده شب ...
امام صادق علیه السلام : بر شما باد به دعا کردن بعد از نمازها چه اینکه چنین دعاهایى مستجاب است .
امام باقر علیه السلام : همین که شب جمعه فرا رسد خداوند عزوجل مى فرماید: آیا دعا کننده اى هست که جوابش دهم . آیا درخواست کننده اى هست که عطا کنم او را. آیا استغفار کننده اى هست که بیامرزم او را. آیا توبه کننده اى هست که توبه اش را بپذیرم .
پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله : بهترین وقت دعا سحرگاهان است .
امام صادق علیه السلام : دعا پیش از طلوع و غروب آفتاب سنت و دستورى است واجب و مسلم همراه طلوع و غروب آفتاب .
پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله : به درستى که در شب ساعتى است که هر دعاى بنده مستجاب است و آن مابین شب تا ثلث (سوم ) باقیمانده شب . گفتم : شب خاصى است از شبها یا هر شب است . فرمود: هر شب .
امام صادق علیه السلام : سه وقت است که دعا در آن اوقات مستجاب است :
1 - بعد از نماز واجب ؛
2 - هنگام آمدن باران ؛
3 - هنگام ظاهر شدن آیه و نشانه معجزه اى از طرف خدا براى بندگان خود.
2. مکان دعا کردن:
* از جمله مواقف کریمه و مشاهد مشرفه جهت استجابت دعا ; حرم الهی و روضه نبویّه(صلی الله علیه وآله) و روضه های مطهره هریک از ائمّه اطهار(علیهم السلام) میباشد، که در هر کدام دعا و عبادتی انجام شود; چندین برابر فضل و شرافت نسبت به سائر مکانها دارد، و این مدخلیّت تامّ و کامل در اخبار بسیاری تصریح شده است .
و بعد از اینها حرم های عامّه علماء و صلحا، خصوصاً فرزندان و ذراری ائمّه (علیهم السلام) است، که در بعضی از اخبار تصریح شده است که:
«مزار آنها در آثار ; در حکم مزار ائمّه اطهار (علیهم السلام) است.»
و بعد از آن; قبور مؤمنین ; خصوصاً قبر والدین است، و بعد از آن ; مجالس و محافل علما اخیار و صلحاء ابرار، بلکه عامّه مؤمنین است، خصوصاً مجالس خاصّه آنها; چون مجلس ذکر و مجلس توبه و مجلس علم و مجلس فضائل و مراثی اهلبیت اطهار(علیهم السلام) که در باب هر یک از این مکانها در اخبار بسیاری به فضل و شرافت آنها بیان شده، و همچنین به تأثیر داشتن آنها در استجابت دعا، و سرعت در ظاهر شدن آثار آن به چندین برابر آنچه در سایر مکانها میباشد ; تصریح شده است .
ولکن در میان مواقف و مشاهد شریفه ، پر فضلیت ترین آنها خصوصاً از جهت تأثیر دعا حرم انور حضرت ابی عبدالله الحسین (علیه السلام) میباشد.
بهترین مکان در میان سائر امکنه شریفه که ذکر شد هر مقام و مکانی است که در آن اقامه عزای آنحضرت(علیه السلام) شود ، یا زیارت آنحضرت (علیه السلام)خوانده شود ، به واسطه آنکه به مقتضای بعضی از روایات از هر مکانی که زیارت ایشان شود خصوصاً زیارت عاشورا بعضی از آن فضائل جلیله شریفه ایکه در حرم انور آنحضرت حاصل میشود ; عطا میشود ، و در مکان زیارت خصوصاً از برای خود زائر بعضی از برکات آن مشهد مبارک ظاهرمی شود
و نیز در حدیث است که: «آن حضرت در عرش الهی به سه مقام نظر رحمت دارد و در حقّ آن دعا میفرماید:
اوّل: به مرقد شهدائی که با ایشان بودند .
دوّم: به حال زوارشان .
سوّم: به مقام اهل تعزیتشان .
3. چگونگی دعا کردن:
* اول : اعتراف به گناهان ؛
دوم : شکر نعمتها؛
سوم : صلوات فرستادن (قبل و بعد از دعا)
[لینک سایتهایی برای توضیح ؛ بیتوته | صلوات کلید بهشت | حوزه | ]
چهارم : دعا کردن و حاجت خواستن ؛
اگر دعایتان مستجاب شده مواظب سه حالت باشید
اول : آن که عجب نکنى و نگویى من معلوم مى شود آدم خوبى هستم که دعایم مستجاب شد زیرا عجب و خودپسندى باعث فساد عمل و غلبه شیطان است .
دوم : شکر و حمد خدا نمایى که تفضل کرد بر تو به اجابت دعاى تو، بلکه مستحب است دو رکعت نماز شکر بجا آورى .
سوم : همین که دعاى تو مستجاب شد ترک دعا نکنى و باز در خانه خدا بروى تا بیگانه نشوى و در وقت حاجت خواستن دوباره آشنا باشى .
اگر دعایتان به اجابت نرسید مواظب این سه حالت باشید
اول : آن که مایوس نشوى از رحمت خدا، زیرا به اجابت نرسیدن دعا ممکن است به سبب گناهان تو باشد که مانع اجابت است پس درصدد رفع آن به توبه و تعذیب نفس برآى .
دوم : ترک دعا نکن .
سوم : راضى باش به تقدیر الهى تا همان رضاى تو باعث اجابت دعایت بشود.
امام حسن علیه السلام مى فرماید: من ضامنم از براى کسى که در قلب او چیزى خطور نکند بجز رضا و خشنودى به قضاى خدا این که دعا کند پس مستجاب شود.
دعا کردن سه حالت دارد که به هر حالتى که باشد براى انسان اجر معنوى دارد
حالت اول : آن که صلاح بنده در آن هست و به او مى رسد و مشروط به دعا نیست و در این صورت ثمره دعا تقرب بنده است به خدا.
حالت دوم : آن که صلاح بنده در آن هست و رسیدن به آن مشروط است به دعا کردن و در این صورت ثمره دعا دو چیز است یکى رسیدن به مطلوب و دیگر تقرب به خدا.
حالت سوم : آن که صلاح بنده در آن نیست و به آن نمى رسد چه دعا بکند چه نکند و در این صورت ثمره دعا دو چیز است یکى تقرب به خدا، دوم عوض آن که در دنیا از او منع شده در آخرت به اضعاف آن به او عطا مى شود.
دعاى پیش از دعا کردن :
حضرت على علیه السلام : هر کس دوست مى دارد که دعایش رد نشود پس بخواند پیش از دعایش این دعا را.
ماشاء اللّه توجها الى اللّه ، ماشاء اللّه تعبداللّه ، ماشاء اللّه تلطفا للّه ، ماشاء اللّه تذللا للّه ، ماشاء اللّه استضارا باللّه استکانه للّه ، ماشاء اللّه تضرعا الى اللّه ، ماشاء اللّه استعانه با اللّه استعانه باللّه ، ماشاء اللّه لا حول و لاقوه الا باللّه العلى العظیم .
دعاى بعد از دعا کردن :
حضرت سجاد علیه السلام فرموده است : به روایت قطب راوندى در کتاب دعوات که روز عاشورا پدرم امام حسین علیه السلام در حالى که خون جوش مى زد مرا به سینه چسبانید و فرمود: پسرجان دعائى را که حضرت زهرا سلام اللّه علیها از رسول خدا صلى الله علیه و آله و او از جبرئیل آموخت و به من تعلیم داد حفظ کن از براى هر حاجت و همه و غم و پیشامد کار بزرگ و هر مصیبت مفید است و فرمود دعا کن و بگو:
الهى بحق یاسین و القرآن الحکیم و بحق طه و القرآن العظیم یا من یقدر على حوائج السائلین یا من یعلم ما فى الضمیر یا منفسا عن المکر و بین یا مفرجا عن المغمومین یا راحم الشیخ الکبیر یا رازق الطفل الصغیر یا من لایحتاج الى التقسیر صل على محمد و آل محمد و افعل بى کذا و کذا.
و به جاى کذا و کذا حاجت بخواه .
۰۱/۰۷/۲۲